καλοκαιρι 93

Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 93,σε μια προκεχωρημένη αποθήκη πυρομαχικών στους πρόποδες του αρχαίου Ορβηλου, δίπλα στην πεδιάδα των Φιλίππωn...-οι αναμνήσεις μου έχουν κάτι από το φως του καυτού ήλιου όταν διαπερνά τα κίτρινα στάχυα-...αργό κύλισμα του χρόνου, ατέλειωτα χτυπήματα φραπέδων, στάχτη από τσιγάρα καμελ μαλακό.
Δεν θυμάμαι πως γνωριστήκαμε με τον Θανάση π. Δεν ήταν από τη μονάδα μας αλλά ερχόταν πολύ συχνά στη δικιά μας από ένα φυλάκιο στις Κρηνίδες. Έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες της αρχικής συνάντησης και γνωριμίας. Ίσως με είδε να διαβάζω κανένα ποπ και ροκ η κάποιο άλλο μουσικό περιοδικό ,μπορεί και κανένα βιβλίο…Με τον Θανάση τα βρήκαμε αμέσως .Καθόμασταν ώρες στο κ.ψ.μ. η στην αυλή του στρατοπέδου και μιλούσαμε για μουσική, σινεμά και οτιδήποτε άλλο μας ενδιέφερε. Ο τύπος ήταν από την Αθήνα, ίσως μεγαλύτερος μου και οπωσδήποτε πιο μπασμένος στα μουσικά πράγματα-νομίζω έπαιζε και σε κάποιο γκρουπακι-.Ανταλλάζαμε πληροφορίες, σχολιάζαμε τα μουσικά πράγματα, συζητούσαμε για αγαπημένα μας γκρουπ, καλλιτέχνες κτλ, κτλ . Κάποια μέρα και όταν το θέμα μας έφτασε στο κεφάλαιο ελληνόφωνο ροκ, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης το όνομα στέρεο νόβα. το συγκρότημα ήδη είχε βγάλει τον πρώτο του δίσκο στην wipe out και κάτι είχα διαβάσει γι’ αυτούς στα ψιλά του εγχώριου μουσικού τύπου. Θυμάμαι τον Θανάση να μου λέει "είναι διαφορετικοί, είναι πολύ καλοί, να τους ακούσεις !"

Μερικές μέρες αργότερα ,εξοδούχος στη Σέρρες. Εκείνη την εποχή ψώνιζα δίσκους από το στερεομάτικ -κλειστό πλέον μιας και ο τύπος την ‘’έκανε ‘’,αυτοβούλως, για τον άλλο κόσμο πριν μερικά χρόνια-. κλασσικό επαρχιώτικο δισκοπωλείο. Παραδόξως έχει στέρεο νοβα στο μαγαζί του. Μόλις έχει βγει το πάζλ στον αέρα σε 12’’ από την fm records.Στο σπίτι ακούω wear your love like heaven των definition of sound και evil man των fatima mansions,λίγο μετά βάζω στο πλατό το δωδεκάιντσο των στέρεο νόβα...

....μερικές φορές τις νύχτες περνας....

....η μητέρα μου φέρνει από την Αθήνα τον πρώτο τους δίσκo...

...διαβάζουμε με τον Σακη Α. στο περιοδικό του Μύλου ότι οι στέρεο νόβα θα παίξουν τη Κυριακή το βράδυ στο club...

Επιτέλους...

Δεκέμβριος στον Μύλο - Τεύχος 13 (1993)
(thnx : σωτηρη δ.)

Comments