αντιο κορε υδρο


Σαββατο βραδυ στην ακρη της Θεσσαλονικης. Ο μεγαλος αποχαιρετισμος. Ειναι μια νυχτα ευφοριας, ειναι μια νυχτα μεγαλης συγκινησης.

Το 2006 διαβαζω στο μπλογκ του m.hulot για την φτηνη ποπ για την ελιτ.  Λιγες μερες αργοτερα αγοραζω το cd. Ερωτας Κεραυνοβολος.  Στο ραδιοφωνο παιζω κομματια τους.  Δυο-τρεις φορες παιρνει τηλεφωνο ενας ακροατης και σκυλοβριζει και αυτους και μενα. Στο δωματιο παιζει συνεχως το ''Σπιτι".  Λιγους μηνες αργοτερα ερχονται στις Σερρες για συναυλια.  Μεγαλη Οικονομικη Αποτυχια.Ο κοσμος μουδιασμενος, υποστηριχτες λιγοι. Ο Αρης Κ γραφει για την βραδυα ΕΔΩ. Την επομενη της συναυλιας γραφω στο μπλογκ αυτο το ποστ.

Στις αρχες του 2007 το συγκροτημα εμφανιζεται στη Θεσσαλονικη, στο Ξυλουργειο του Μυλου.  Συναυλιακη εμπειρια ανεξιτηλη. Ο Κωστας Π. γραφει στo atraktos.net : Το 90λεπτο live τους δομούσε αργά και σταθερά μια ατμόσφαιρα που ήταν σίγουρο ότι θα κατέληγε σε έκρηξη. Και κατέληξε: αυτά τα 50 άτομα γίναμε στο τέλος ένα κουβάρι, πήραμε στα χέρια μας τον τραγουδιστή των Κόρε Ύδρο και αποθεώσαμε την διαφορετικότητα ενός από τα πιο παράξενα και σαγηνευτικά σχήματα.
 
Η Φτηνη Ποπ εγινε δiσκος εμμονη. Στην ανασκόπηση του Πετριδη για τα καλυτερα αλμπουμς της χρονιας ο δισκος ειναι χαμηλα στη λιστα. Καθομαι και του γραφω μεηλ υπερασπισης του δισκου. Η απαντηση του ειναι Εδω.

Μεγαλη Παρασκευη του 2009. Κατεβαινω Αθηνα. Στο cd player του αυτοκινητου το Ολη η Αληθεια για τα Παιδια του 78. Ο δισκος μυριζει ανοιξη, εχει κατι απο την μελαγχολια και την γλυκυτητα της μερας.

Συναυλιακα θα ξανασυναντηθω με τους Κορε Υδρο στο Gagarin τον Μαιο που μας περασε. Μια συναυλια γκραντε, σε ολα τα επιπεδα. Τους παρακουλουθησα απο αποσταση. Ο Παντελης και η παρεα του με περισσιο ναρκισσισμο απολαμβανουν την λατρεια του κοσμου. Αφορμη της συναυλιας η κυκλοφορια των Απλων Ασκησεων στον Υπαρξισμο. Το δισκογραφικο τους κυκνειο ασμα. Ενας δισκος που απλα ολοκληρωνει το μοναδικο συμπαν της υπεροχης αυτης Κερκυραικης μπαντας.

Το Σαββατο το βραδυ μεσα σε μια ατμοσφαιρα εφηβικης τρελας και μουσικης ιδιορυθμιας ο Παντελης ανακοινωσε την διαλυση των Κορε.Υδρο. Η σωστη κινηση την καταλληλη στιγμη.
 

Comments